سفارش تبلیغ
صبا ویژن
قَالَ سَألْتُ اَبَا الْحَسَن ِالر ِّضَا(ع) عَنْ فَاطِمَةَ بِنْت ِمُوسَى بْن ِجَعْفَر (ع)، فَقَالَ مَنْ زَارَهَا فَلَهُ الْجَنَّةَ.
راوى گوید از امام رضا(ع) درباره حضرت فاطمه معصومه پرسیدم. آن حضرت فرمود:« هرکس قبرش را زیارت کند، بهشت بر او واجب مى شود .
تا آنجا گفتم که زیارت اگر زیارت باشد یعنی همان توبه از گناه و توبه یعنی صاف شدن یعنی پاک شدن از گناه درحالی که اگر ثوابی داشته باشی جای خود می‌ماند.

بگذارید برایتان روایتی از  ابو بصیر بیان کنم .
ابوبصیر  می گوید:
همسایه ای داشتم که در دستگاه امویان رفت و آمد داشت و از این راه ثروتی به دست آورده و کنیزانی خریده بود. منزلش محل اجتماع عده ای برای نوشیدن شراب شده بود و من چندین بار به خودش شکایت کردم ولی او ترتیب اثری نداد. پس از این که اصرار و پافشاری کردم به من گفت:«من مردی آلوده به گناه و گرفتار هستم و تو مردی پاک هستی. سلام مرا به امام صادق علیه السلام برسان. امیدوارم که خداوند به وسیله تو مرا نجات بخشد.»

خدمت امام صادق علیه السلام رفتم و ماجرا را تعریف کردم. امام به من فرمود:« به همسایه ات بگو جعفر بن محمد می گوید تو دست از کارهایت بردار، من هم ضمانت می کنم که خداوند تو را به بهشت ببرد.»
وقتی به کوفه برگشتم همسایه‌‌ام به دیدن من آمد. پیام امام را به او رساندم.
او پس از شنیدن پیام امام صادق علیه السلام از من خواست قسم بخورم که امام این پیام را داده است. من هم سوگند خوردم.
پس از آن خداحافظی کرد و رفت. چند روز که گذشت پیام داد که با من کار دارد، وقتی به در خانه اش رسیدم از پشت در گفت:«من برهنه هستم و هیچ چیز در خانه ندارم، و هر چه داشتم انفاق کرده ام.»
نزد دوستانم رفتم و برایش لباس تهیه کردم. چند روز بعد به من پیام داد که:« من بیمارم پیش من بیا.»
من هم برای پرستاری از او به منزلش رفتم.
تا این که روزی به حال احتضار افتاد و بیهوش شد. پس از آنکه به هوش آمد به من گفت:« ای ابو بصیر، صاحب تو امام صادق علیه السلام به عهدی که با ما داشت وفا کرد.» و پس از این جمله، از دنیا رفت.

همان سال در حج، نزد حضرت صادق علیه السلام رفتم. امام با دیدن من بدون مقدمه و پیش از اینکه از در وارد شوم فرمود:« ای ابو بصیر ما به عهدی که با دوستت داشتیم وفا کردیم.»

البته خدا هیچ وقت حق الناس را نمی‌بخشد. چون حق خداوند نیست که ببخشد و او هم به حق دیگران احترام می‌گذارد و این این مساله مسلمان و کافر ندارد حق الناس حق‌الناس است.

 اما سوالی که این وسط مطرح می‌شود چگونه کسی که به زیارت می‌رود و حق الناس هم دارد خداوند او را وارد بهشت می‌کند؟
بگذارید در اهمیت حق الناس حدیثی را برایتان نقل کنم
«ای پیامبر خدا «ص» اگر من در راه خدا کشته شوم این شهادت موجب کفاره ی گناهانم خواهد شد ؟حضرت فرمود بلی و سپس ایشان را خواست و به او فرمود :الن چه گفتی ؟آن مرد گفت :شهادت موجب کفاره ی گناهان من خواهد شد ؟پیامبر فرمود :بجز قرض ها بله  ،اکنون جبرئیل این موضوع را به من اعلام داشت .»
مشخص است که این قرض منظورش همان حق‌الناس است.

پس کسانی که حق الناس زیادی دارند که هم از این حدیث خارج می‌شوند.


نوشته شده توسط مهدی | یکشنبه 87 آبان 12 | ساعت 12:47 عصر | ...
قَالَ سَألْتُ اَبَا الْحَسَن ِالر ِّضَا(ع) عَنْ فَاطِمَةَ بِنْت ِمُوسَى بْن ِجَعْفَر (ع)، فَقَالَ مَنْ زَارَهَا فَلَهُ الْجَنَّةَ.
راوى گوید از امام رضا(ع) درباره حضرت فاطمه معصومه پرسیدم. آن حضرت فرمود:« هرکس قبرش را زیارت کند، بهشت بر او واجب مى شود .
سوال ‏این است آیا واقعا برای کسی که قبر امام رضا حضرت معصومه یا هر کدام از امامان را زیارت کند بهشت برای او واجب می‏شود؟
وقتی می‏گوید هرکس یعنی هر انسانی البته مشخصا منظورش ملحد و کافر نیست و منظورش مستقیم به شیعه است چون وقتی بحث زیارت ودیدن می‏آید مطمئنا باید در آن یک اقبال یا مقبولیتی وجود داشته باشد.
حرم حضرت معصومه-زیارت و بهشت؟
  زیارت رفتن یعنی دیدار مشتاقانه محبوب
زیارت یعنی در حوزه اشراقات الهی قدم گذاردن و در دریای رحمت و فیض رحمانی غوطه ور شدن.
زیارت امام یعنی تجلیل و تکریم از مقام شهید جان‌باخته در راه حق؛ زیارت یعنی ادای احترام به پیکره دین و مجسمه تقوی؛ زیارت یعنی دلدادگی و دلباختگی به محبوب، و از دست دادن خودی و خودبینی.
پس با این اوصاف به طور حتم کافران و ملحدان و حتی‏ آنان که به مقام و عظمت ائمه اطهار احترام نمی‏گذارند شامل این حدیث نمی‏شوند.
پس گروه بهشت رفته‏گان خیلی کمتر می‏شود به اندازه انسان‏های مومنی که ایمان دارند ولی گاه و بیگاه از آن‏ها گناهی سر می‏زند و نافرمانی خدا را می‏کنند.
 آنچه از کنار هم گذاشتن احادیث این چنینی و عدالت و رحمت خداوند به‌دست می‌آید این است که این‌ها فقط مشوق هستند عامل نیستند آن چیزی که انسان را به بهشت و جهنم می‌برد فقط رفتار و اعمال انسان‌هاست ونه هیچ چیز دیگر. این نوع احادیث به خاطر اهمیت زیادی که دارند و می‌توانند مشوقی مناسب در توبه از گنا و جایگاهی مناسب برای باد آوردن خداوند باشند اینگونه بیان می‌شوند.
 قابل انکار نیست که زیارت و رفتن به حرم ائمه و بارگاه‌های مقدس به خاطر رفت آمد ملائکه و انسان‌های پاک حال و هوای خاصی دارد و انسان را به یاد خداوند به یاد خود و اعمال خود می‌اندازد و کسی که به یاد خدا باشد و این یاد همیشگی باشد به طور حتم بهشت برای او واجب خواهد شد.
 پس زمانی که انسان از زیارت بر می‌گردد و این زیارت برای او همان توبه از گناه است مانند انسانی است که تازه به دنیا آمده گناهی ندارد و ثواب هم دارد پس کسی که نامه اعمال او چنین است باید بهشت برود. جایی هیچ شکی نیست که بهشت برای او واجب می‌شود.
اما مساله اصلی همان توبه از گناه است توبه حقیقی که وقتی به معنای زیارت مراجعه می‌کنیم و می‌بینیم کسی که زیارت می‌کند امام را به حق مقام و منزلت او را می‌داند و اعتراف به این مقام و منزلت دارد و زمانی که با امام حرف می‌ِزند به طور حتم معترف و خجل از گناهانش است و این خود توبه از گناه است و چه کسی‌ می‌تواند بگوید کسی که در مقابل خداوند به گناه خود اعتراف کرده و از او از تنها بخشایش حقیقی طلب عفو و بخشش می‌کند خداوند او را نبخشد و او را به جهنم بیفکند.
ادامه مطلب در پست بعدی

نوشته شده توسط مهدی | چهارشنبه 87 آبان 8 | ساعت 12:0 صبح | ...

مادرم همیشه به ما «بچه‏هاش» می‏گه: درسته که قم هیچی نداره اما یه حضرت معصومه(س) داره که اندازه یه دنیا می‏ارزه.

نمی‏دونم تا حالا شما به این نکته رسیدید یا نه؟!

شب‏ها یا حتی روزهای زیادی برام اتفاق افتاده که فقط همین فاطمه معصومه(س) بوده که می‏تونسته به حرف‏هام گوش بده چون خیلی وقت‏ها کسی نیست که به حرف آدم گوش کنه بعضی وقتا بعضی حرف‏ها رو حتی به پدر و مادر هم نمی شه زد.

گاهی‏اوقات دلم آدم می‏گیره می‏ره اون گوشه صحن می‏شه فقط نگاه می‏کنه به ‏ادم‏هایی که می‏یان و می‏رن به اونایی که ایستاده‏اند و زیارت‏نامه می‏خونن حتی اون‏ بچه‏های کوچیک و باصفا، همین نگاه کردن دل و جون آدم رو صفا می‏ده خیلی لذت بخشه.

گاهی اوقات اصلا لازم نیست حرف بزنی مهم اینکه که بریم در حریم امنش بنشینی. گاهی اوقات فقط باید گوش بدی با نگاهت گوش بدی با دلت گوش بدی.

گوش‏دادن شاید خیلی وقت‏ها لذت بخش‏تر از شنیدن باشه مهم اینه که وقتی اونجا می‏ری بدونی داری کجا می‏ری بدونی که فاطمه معصومه(س) کی هست و چیکار می‏تونه برات بکنه.

آدم‏هایی هم هستن وقتی اونجا می‏رن حتی خجالت می‏کشن حرف بزنن از خودشون بگن از غصه‏ها و غم‏هاشون بگن.

می‏دونید چیه به نظر شاید حتی این بی‏ادبی باشه که آدم در محضر یک بزرگی بره و صحبت از غم‏ها و غصه‏ها بکنه به نظر من اون کسی که وقتی پیشش می‏ری و از حال و روز آدم نفهمه که چشه یا چه مشکلی داره اصلا نمی‏تونه بزرگ باشه. نمی‏تونه کسی باشه که ادم بخواد باهاش حرف بزنه یا ازش چیزی بخواد.

خب  وقتی یک شخص کریمی مثل حضرت فاطمه معصومه وقتی آدم رو می‏بینه یقینا می‏تونه متوجه بشه که مشکل و گرفتاری آدم چیه و اگه امکانش باشه حتما حلش می‏کنه. پس این همه عجز و ناله و بیان مشکلات و گرفتاری‏ها برا چی هست؟

واقعا نمی‏دونم شاید توی همون گفتنش هم یک حکمتی باشه.

 


نوشته شده توسط مهدی | پنج شنبه 87 آبان 2 | ساعت 4:0 صبح | ...

زندگانى حضرت معصومه(س) و تاریخ قم

سید مهدى صحفى، قم، کتابفروشى صحفى

سیدة عش آل محمد
سید ابوالحسن هاشم، قم، مطبعه علمیه،1416ق، وزیرى،137ص‏این کتاب در ده فصل با این عناوین تنظیم شده است:

1 - ولادتها و نشاتها 2 - القابها3 - هل تزوجت السیدة المعصومة علیها السلام؟ 4 - معاناتها 5 - هجرتها6 - الجنة لمن زارها7 - یا فاطمة اشفعى لى فى الجنة 8 - المعصومة تحدثنا9 - معجزاتها و کراماتها 10 - الشعراء فى رحاب السیدة لمعصومة. خاتمه: زیارة السیدة المعصومة.

فاطمة بنت الامام موسى الکاظم

محمدهادى الامینى‏این کتاب با این عناوین تنظیم شده است:

1 - المدخل 2 - بواعث تالیف الکتاب‏3 - بنات الامام موسى الکاظم(ع) 4 - فاطمة المحدثة 5 - فاطمة تتحسس عن اخیها6 - وفاة فاطمة و مدفنها7 - زیارة مشهد فاطمة 8 - مزار السیدة فاطمة علیها السلام 8 - کرامات فاطمة‏9 - فى جوار فاطمة 10 - مصلى فاطمه 11 - وقفة مع این واضح یعقوبى‏قم، مطبعة مهدیه،1393 ش / 1405ق، قطع وزیرى، 160ص.

نگین قم (آشنایى با شخصیت‏حضرت معصومه علیها السلام)

از: جواد محدثى (فارسى)

این کتاب براى آشنایى جوانان و زائران با زندگانى حضرت معصومه علیها السلام نوشته و در یازده بخش کوتاه با این عناوین تنظیم شده است:

قم حرم ائمه(ع)، کریمه اهل بیت، در سایه تربیت رضوى، فاطمه راوى حدیث، رحلت، فضیلت زیارتش، سازندگى زیارت، ادب و آداب زیارت، زیارتنامه حضرت معصومه(س)، ترجمه زیارتنامه، نگین قم (شعر) از مؤلف.

قم، نشر معروف، چاپ اول، پاییز 1374ش، قطع پالتوى کوچک، 48ص.

کریمه اهل بیت علیهم السلام (فارسى)

از: على‏اکبر مهدى‏پورکتاب بدون فصل‏بندى است و اهم مطالب آن عبارتند از:

دارالایمان قم، شخصیت و القاب حضرت معصومه(س)، احادیثى که حضرت معصومه(س) روایت نموده‏اند، احادیث در فضیلت زیارت حضرت معصومه(س)، حرکت تاریخى حضرت معصومه(س)، تاریخچه حرم حضرت، کرامتهاى حضرت، سیماى تابناک حضرت در ادب فارسى، چهل حدیث پیرامون قم، مسجد جمکران و تاریخ و آداب آن، ازدواج نکردن حضرت معصومه، نامه امام هشتم به حضرت معصومه،

کتابشناسى قم و حضرت معصومه.

این کتاب در قطع رقعى در53 ص در قم توسط مؤسسه نشر و مطبوعات حاذق در 1414ق / 1374ش به چاپ رسیده است.

زندگانى حضرت معصومة علیها السلام (حیات الست)

از: مهدى منصورى‏قم، کتابفروشى صحفى، 1380ق، رقعى، 32ص.

حضرت معصومه فاطمه دوم (فارسى)

از: محمد محمدى اشتهاردى‏این کتاب در3 فصل بدین ترتیب تنظیم شده است:

1 - تاریخچه قم و برخاستگان آن و حوزه علمیه 2 - زندگینامه حضرت معصومه(س) از آغاز تا شهادت - چند کرامت از دیدگاه حضرت معصومه(س) - سیر تاریخى بارگاه حضرت معصومه(س) به طور کوتاه‏3 - مسجد جمکران، امامزادگان و مکانهاى دیدنى قم

چاپ: قم، انتشارات علامه، تابستان 1375ش، قطع رقعى،236ص.

همچنین تلخیصى از این کتاب در96ص به قطع جیبى در قم چاپ شده است.

چکامه شرح مسافرت حضرت معصومه(س) از مدینه تا قم (شعر فارسى)

از: عباس‏خان افشار متخلص به پریشان‏شرحى است‏به نظم از آغاز حرکت تاریخى حضرت معصومه(س) از مدینه تا رحلت در قم. این منظومه در حدود سیصد بیت است.

نسخه‏اى که به حرم حضرت معصومه(س) تایپ شده، اصل است که توسط مؤلف به کتابخانه حرم در اربعین سال 1375ق / 1335ش اهدا شده است. قطع رقعى،23ص، هر صفحه 14 سطر.

آغاز چکامه به این صورت است:

فراق‏نامه نویسان راه دور دراز حکایت غم هجران چنین کنند آغاز محرران اساطیر دفتر عشاق بنوک خامه چنین کرده‏اند شرح فراق

پایان چکامه:

شکر خدا که قصر بهشتیت‏ساخته هر بیت و هر قصیده که انشاء مى‏کنم ذاتیست است آه و ناله پریشان به طبع من من طبع خود به ناله نه معتاد مى‏کنم

حیات حضرت معصومه قم

از: سید حیدر مهدى‏حیدرآباد پاکستان،1983م، قطع جیبى، 100ص.

در حریم حضرت معصومه(س)از: على‏اکبر مهدى‏پورقم، 1415ق.

زندگانى حضرت معصومه(س)از: محمد شیرین کلام‏چاپ قم.

حضرت معصومه را بهتر بشناسیم‏از: على‏اکبر مهدى‏پورمقاله: مکتب اسلام، سال 30ش، 2 چاپ، 1410ق.

فاطمه بنت الامام موسى بن‏جعفر

 سید محمدباقر ابطحى‏این کتاب از مستدرکات جلد17 عوالم است.

قم،1409ق، 40 صفحه وزیرى‏ب: احادیث‏حضرت معصومه (س)حدیث‏هاى گهربارى که از حضرت نقل شده متاسفانه تعداد اندکى از آنها بدست ما رسیده است که تعدادشان از پنج عدد تجاوز نمى‏کند. در باره احادیث آن حضرت این کتابها تالیف شده است.

مسند فاطمه معصومه(س)

از: سید على‏رضا سیدکبارى‏مؤلف در این کتاب با تلاش در خور تقدیر پنج‏حدیث را که از طریق فاطمه بنت موسى‏بن‏جعفر علیها السلام روایت‏شده نقل نموده و کاوشهایى پیرامون متن احادیث و روایات آنها نموده است.

قم - انتشارات زائر ، 1375 ش، قطع رقعى، 108 ص.

همچنین در کتاب کریمه اهل بیت ص 65 -77 روایات نقل شده از طریق آن حضرت تحت عنوان محدثه آل طاها (سه روایت) نقل شده‏اند.

ج: زیارت و تعزیه و مدایح حضرت معصومه(س)

زیارت حضرت معصومه(س) و فضیلت زیارتش اولین بار در کامل الزیارات از امام رضا(ع) و امام جواد(ع) نقل شده است.

تعزیه حضرت معصومه(س)

از صادق همایونى‏مقاله‏ایست که در مجله کاوه شماره 41 و 42 (چاپ 1351 ش) در مونیخ به چاپ رسیده است.

ودیعه آل محمد فاطمه معصومه

از: محمد صادق انصارى‏قم -1413 ق، قطع وزیرى، 32 ص.

 بارگاه حضرت معصومه(س)

مزار فیض آثار حضرت همیشه مورد توجه اهل دل و دردمندان بوده و به همین جهت‏شیعیان همیشه تمام سعى و تلاش خود را در آبادى و تزیین آن به کار برده‏اند و در هیچ زمانى با مرور ایام و تکرار حوادث مرقد منور آن حضرت بدون بارگاه نبوده است. در تاریخچه بارگاه آن حضرت این کتابها نگاشته شده است.

کتابهاى حرم مطهر حضرت معصومه(س) و خطیره‏هاى اطراف آن(فارسى)

از: دکتر منوچهر ستوده‏در این کتاب، کتیبه‏ها و کتابهاى مربوط به ضریح حضرت معصومه(س) و درهاى آن و مسجد بالاسر و ایوان‏ها و صحن‏هاى اطراف حرم و مقبرهاى خانوادگى داخل صحن‏ها همراه با 92 عکس از کتیبه‏ها معرفى شده است.

قم - کتابخانه حضرت آیة‏الله العظمى مرعشى نجفى، 1375 ش، قطع وزیرى بزرگ، 188 ص.

بارگاه حضرت معصومه(س)

بیژن سعادت‏چاپ ایتالیا، فلورانس چاپ‏1977 م‏این کتاب در سه جلد تنظیم شده: 1 - تاریخچه حرم مطهر و بناهاى وابسته 2 - همان مطالب به زبان انگلیس‏3 - عکسهایى رنگى از حرم و آستانه حضرت معصومه.

بارگاه حضرت معصومه(س)

نشریه شهردارى قم‏شامل تاریخچه حرم مطهر و زیارتگاه قم همراه با تصاویر.

تربت پاکان

از: سید حسین مدرسى طباطبایى‏این کتاب در دو جلد است و در آن تاریخ آستانه مقدسه، بناهاى تابعه، اسناد، مدارک وقفنامه‏ها و ... معرفى شده‏اند.

قم - 1355 ش، دو جلد، 1228 ص.

راهنماى قم‏به قلم گروهى از دبیران و صاحب‏نظران‏شامل تاریخچه قم، توصیف حرم و ابنیه وابسته، نفایس آستانه، آیین‏نامه داخلى حرم، تاسیسات جدید و قدم و اسامى مدفونین اطراف آستانه، شامل 64 عکس و یک نقشه با مقدمه‏اى از رشید یاسمى استاد دانشگاه تهران.

تهران، چاپخانه مجلس، قطع رقعى، 172 ص + 64 ص عکس.

کتیبه‏هاى آستانه مقدسه قم

از: منوچهر ستوده‏مقاله: در مجله معارف اسلامى نشریه سازمان اوقاف ش 2 (مسلسل‏16) منتشر شده است.

نشریه آستانه مقدسه قم

شامل گزارشى از گذشته و حال حرم و بقاع تابعه با تعدادى عکس و تفصیلات‏قم -1347 ش، 48 ص، قطع وزیرى.


نوشته شده توسط مهدی | پنج شنبه 87 مهر 25 | ساعت 4:0 عصر | ...

در حرم حضرت معصومه(س) آثار هنرى مختلفى به چشم مى‏خورد، از آن جمله کتیبه‏هاى بسیار زیبایى است که چشم هر بیننده هنردوست را به طرف خود معطوف مى‏سازد. در بین این کتیبه‏ها، کتیبه‏اى که فاقد ارزش هنرى باشد، بسیار کم است، یا اصلا وجود ندارد; چون متولیان ساخت‏بناهاى مختلف حرم مطهر معمولا از پادشاهان، وزرا و شاهزادگان و یا وابستگان به آنها بوده‏اند.  شواهد تاریخى نشان دهنده این است که معمارى حرم مطهر بیشتر مربوط به دوره صفویه و قاجاریه مى‏باشد و در این دورانها به هنر خوشنویسى اهمیت زیادى داده مى‏شده، چنانکه شاهکارهاى بزرگى از این دوره‏ها باقى است، تا آنجا که در بعضى از دورانهاى تاریخى در بین شاهزادگان نیز خوشنویسان‏بزرگى یافت مى‏شود، مثل ام السلمه و ضیاء السلطنة که دختران فتحعلى شاه قاجار مى‏باشند و در خط نسخ مهارت زیادى داشته‏اند.

در حرم مطهر حضرت معصومه(س) از این دو دوره تاریخى (صفویه و قاجاریه) چند نمونه وجود دارد، که به حق از شاهکارهاى بزرگ خوشنویسى است و شاید در بین کتیبه‏هاى موجود در حرم مطهر هیچ یک از آنها به اندازه دو اثر بزرگى که به توضیح آن خواهیم پرداخت، نباشد; زیرا این دو اثر بزرگ و یا به عبارت بهتر و صحیح‏تر این دو شاهکار هنرى توسط دو تن از خوشنویسانى به وجود آمده که قطعات و آثارشان روشنى‏بخش دیده هر بیننده صاحب هنر مى‏باشد. یکى مرحوم محمد رضا امامى که در عصر صفویه مى‏زیست و دیگرى مرحوم میرزا آقا (زنجانى) مى‏باشد که در دوران قاجار زندگى مى‏کرد.

منبع


نوشته شده توسط مهدی | دوشنبه 87 مهر 15 | ساعت 3:0 صبح | ...
   1   2      >